3.2.5. GEROSIOS PRAKTIKOS PAVYZDŽIAI

Mokslinėje literatūroje aprašomi Moodle seminaro modulio naudojimo ypatumai skirtinguose studijų dalykuose, dažniausiai suvokiant, kad tai veiksmingas, intuityvus būdas, o tarpusavio vertinimas dažniausiai atitinka dėstytojų teikiamą grįžtamąjį ryšį (Dooley, 2009; Strang, 2015). Nepaisant to, kad egzistuoja duomenų gavimo ir eksportavimo apribojimai, tyrimai rodo, kad šios tarpusavio vertinimo priemonės naudojimas palengvina visą vertinimą procesą (paverčiant jį bendra patirtimi), kuris užtikrina vertinimo lankstumą ir patikimumą (Strang, 2015).

Toliau pateikiamas pavyzdys, kaip tarpusavio vertinimas gali būti naudojamas Moodle aplinkoje (žr. 1 pav.).


1 pav . Studentų tarpusavio vertinimo veiklos  kūrimas Moodle (VDU Moodle aplinkoje)

Galite ne tik apibrėžti seminaro pavadinimą ir pateikti aprašą (neprivaloma), bet ir nustatyti pagrindinius nustatymus (pvz., terminą, maksimalų įkeltų failų skaičių ir tai, ar studentams leidžiama savarankiškai vertinti), taip pat nustatyti įvertinimą. naudotinas metodas (2 pav.).


2 pav . Vertinimo strategijų apibrėžimas Moodle (VDU Moodle aplinkoje)

Kiti nustatymai apima pateikimą (instrukcijos, priedai, failų tipai ir pavėluotas pateikimas), vertinimo parametrus (instrukcijos ir įsivertinimas), grįžtamąjį ryšį  (režimas, priedai, failų tipai ir išvados), pateikimo pavyzdžius ir prieinamumą.

Moodle seminaras organizuojamas penkiais skirtingais etapais: sąranka, pateikimas, tarpusavio vertinimas / įsivertinimas, vertinimas ir veiklos uždarymas, visa tai galima stebėti fazių langelyje (3 pav.). Tai reiškia, kad be užduočių pateikimo (pateikimo fazėje), studentai taip pat gauna pastabas iš kitų studentų, kad peržiūrėtų (vertinimo fazė), pagal dėstytojo instrukcijas ir kriterijus vertinimas (kuris taip pat gali reikalauti, kad studentai įvertintų savo darbus - įsivertinimas).

Graphical user interface

Description automatically generated

3 pav . Studentų tarpusavio grįžtamojo ryšio fazės (Aveiro universiteto Moodle aplinka)

Pasibaigus vertinimo etapui, bus skaičiuojamas galutinis pažymys, o studentai gaus studentų tarpusavio grįžtamąjį ryšį, po kurio veikla bus uždaryta.

VIDEO – Moodle seminaras  


Last modified: Tuesday, 28 March 2023, 4:09 PM