středa, 3. července 2024, 13.25
Stránky: Virtual Mobility platform
Kurz: Skaitmeninių mikrokredencialų išdavimas siekiant užtikrinti skaidrų vertinimą bei mokymosi rezultatų pripažinimą (TMO3_LT)
Slovník: Žodynas
S

Skaidrumas

Šiuo (skaitmeninio vertinimo) aspektu siekiama, kad visa kompetencijų vertinimo programa būtų matoma ir suprantama visiems dalyviams. Dėl šios priežasties svarbu, kad studentai ir (arba) besimokantieji galėtų suprasti savo vertinimo teisingumą taip pat tiksliai, kaip ir jų dėstytojai, todėl jiems reikia turėti išsamias žinias apie visus vertinimo kriterijus ir jų lyginamuosius svorius. Šiam matmeniui buvo vertinami keturi kriterijai: demokratiškumas, įsitraukimas, matomumas ir poveikis. (Tinoca 2014, p. 22)

Skaitmeninė piniginė

EDCI naudotojai gali užsiregistruoti "Europass" paskyroje, kurioje yra integruota skaitmeninių kredencialų piniginė. Ši piniginė panaši į banko sąskaitą, į kurią trečiosios šalys gali pervesti mokymosi pažymėjimus. Piniginės adresą galima suteikti bet kuriai šaliai, kad ji galėtų tiesiogiai pervesti kredencialus, tačiau ji negali matyti naudotojo piniginėje jau saugomų kredencialų. (Europass 2023)

SLP

(angl. Short Learning Program) Trumpoji mokymosi programa

Sukaupiamumas

reiškia galimybę, jei reikia, derinti skirtingus mikrokredencialus ir logiškai remtis vieni kitais. Sprendimus dėl kvalifikacijų kaupimo ar derinimo priima jas priimanti organizacija (pvz., švietimo ir mokymo įstaigos, darbdaviai ir t. t.), vadovaudamasi savo praktika, ir jie turėtų atitikti besimokančiojo tikslus ir poreikius. Kvalifikacijų kaupimas automatiškai nesuteikia teisės į kvalifikaciją ar laipsnį. Tokius sprendimus priima regioninės ir nacionalinės valdžios institucijos arba institucijos, vadovaudamosi savo suteikimo procedūromis. (EU 2022, p. 15)